VODIČ KORAK-PO-KORAK

Cjelokupni proces finansiranja investicijskog projekta kroz BiH-SME-CSF kreditnu liniju ima manje od 10 koraka. Savjetnik projekta je uvijek raspoloživ da Vam odgovori na bilo koje pitanje i pomogne Vam u brzom i efikasnom procesiranju svakog kreditnog zahtjeva. Koraci su sljedeći:

schema BOS

  1. Početak procesa je moguć na razne načine ili kontaktiranjem partnerske banke ili na primjer, podnošenjem obrasca prijave.
  2. Partnerska banka će zatim obaviti preliminarnu provjeru kreditne sposobnosti vašeg preduzeća.
  3. The Partner Bank will then carry out a preliminary credit screening to check the credit credentials of your company.
  4. Nakon što partnerska banka potvrdi interes za financiranje kredita, zajmoprimac mora potpisati Pismo namjere koje se onda podnosi EBRD-u. Pismo namjere oslobađa EBRD od bilo koje obaveze u vezi projekta ili kredita, i preduslov je za daljnju obradu i odobravanje.
  5. Savjetnik projekta zatim dogovara s Vama daljnje sastanke i priprema ono što se zove revizija usklađenosti, plan usklađenosti i investicioni plan, uz vašu pomoć i podršku.
  6. Partnerska banka provodi konačni finansijski pregled i u kratkom roku donosi odluku o finansiranju projekta.
  7. Slijedi implementacija Vašeg projekta. Praćenje napretka provodi savjetnik projekta.
  8. Kada je projekt završen, bit će te zatraženi da potpišete listu za provjeru koja će od strane Savjetnika projekta biti predana Verifikacijskom konsultantu. Verifikacijski savjetnik će stupiti s Vama u direktni kontakt i dogovoriti posjetu na lokaciji projekta radi provjere korektnog sprovođenje projekta i potom predati izvještaj u EBRD i partnersku banku, čime se pokreće isplata podsticajnih sredstava.
  9. Isplata podsticajnih sredstava od strane banke-partnera.

Tokom cijelog procesa savjetnik projekta je dostupan za odgovore na pitanja i savjete - bez bilo kakve naknade.

Razvijeno od:

EBRD blue 12mm (E) Crop

Financijski podržano od:

FundedEU logo

Implementirano od:

logo rina

e

w

Partnerske banke:

Copyright © 2016 BiH-SME-CSF

Ovaj dokument je proizveden uz financijsku podršku Evropskog Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Ovdje iznesena mišljenja su od konsultanata i stoga se ni na koji način ne može protumačiti da prenose službene stavove Evropske Unije.